Ve druhém domácím utkání nás čeká Zbrojovka

25. 7. 2024
Redakce

Slezský se představí podruhé za sebou doma. Po remíze s Vlašimí na opavské čeká brněnská Zbrojovka.

Slezané zahájili nový ročník Chance Národní Ligy divokou domácí remízou 3:3. V utkání opavští dvakrát vedli po krásné brance Pejši a proměněné penaltě Blechy. Vlašim však vždy dokázal srovnat a v samotném závěru dokonce jít do vedení. Konečnou remízu pak zachránil Čejka. Pro Pejšu s Čejkou se navíc jednalo o první góly ve žlutomodrém dresu. Pro Pejšu dokonce o jeho první trefu v druhé lize.

Zbrojovka zahájila novou sezonu o poznání lépe, když si poradila s domácí Jihlavou 2:0. O vítězství rozhodnul už ve čtvrté minutě výstavní trefou Janetzký. Tříbodový zisk na úvod sezony pak šest minut před koncem zpečetil Potočný.

V přípravě na novou sezonu sehráli brněnští fotbalisté celkem pět zápasů. Hned ve třech z nich pak odcházeli jako vítězný tým, když porazili Pohořelice, Slovácko a Pohronie. Závěr přípravy však už tak veselý nebyl, když ve dvou posledních duelech padli s Podbrezovou i s Púchovem.

Zbrojovka do nové sezony vstoupila také s novým trenérem Jaroslavem Hynkem, který po přípravě na novou sezonu musel řešit především množství inkasovaných branek. Brněnští fotbalisté totiž za pět utkání inkasovali celkem desetkrát.

Změn doznal také hráčský kádr. S klubem se rozloučil například Martin Berkovec, Adam Fousek, Simon Falette, Kamso Mara a Kristoffer Jørgenssen, kterým skončili smlouvy. Brněnský dres nebude oblékat ani Denis Alijagič, který přestoupil do Žiliny.

Kromě odchodů v Brně počítali také příchody, a to především z ligových týmů. Z Teplic na Moravu zavítal brankář Filip Mucha, z pražských Bohemians obránce Martin Nový a z Viktorie Plzeň Adam Kronus a Dominik Sváček. V kádru Zbrojovky je také nově opavský odchovanec Jakub Janetzký.

Opavští se s Brnem v loňské sezoně utkali hned třikrát, kdy dvakrát zvítězili v lize a jednou v MOL Cupu.

Opět upozorňujeme všechny zájemce, že nové permanentní vstupenky lze zakoupit a vyzvednout pouze ve fanshopu v OC Breda. Permanentní vstupenky nelze zakoupit v den utkání na stadioně.

Utkání 2. kola Chance Národní Ligy má svůj výkop stanoveno na pátek 26. července v 18:00.


sdílet