S béčkem Baníku se utkáme v Jihlavě

14. 10. 2024
Redakce

Souboj Slezského s rezervou ostravského Baníku, který je na programu v rámci 14. kola Chance Národní ligy, se nakonec odehraje v původně nahlášeném termínu, tedy v pátek 25. října od 18:00, na Stadionu v Jiráskově ulici v Jihlavě.

Slezský do konce podzimní části čekají celkem tři domácí duely, když se nejprve utká s B-týmem ostravského Baníku, následně v rámci MOL Cupu se Zlínem a v rámci dohrávky odloženého 10. kola Chance Národní ligy přivítá ještě Prostějov.

Utkání s Baníkem

V rámci 14. kola Chance Národní ligy čeká na Slezský duel s rezervou Baníku Ostrava. Utkání se nakonec odehraje v původně nahlášeném termínu, kterým je pátek 25. října v 18:00. Změnu nicméně dozná hřiště, jelikož toto utkání se nakonec uskuteční na Stadionu v Jiráskově ulici v Jihlavě.

Utkání s Baníkem bohužel nebylo možné odehrát na stadionu v Hlučíně, který v tomto termínu na domácím stadionu sehraje své utkání v rámci třetí ligy. S Baníkem jsme řešili také možnost prohození pořadatelství, kdy bychom na podzim utkání odehráli na stadionu ve Vítkovicích a v průběhu jarní části následně v Opavě, nicméně vzhledem k závodům, které mají na stadionu v termínu utkání probíhat, nebyla bohužel reálná ani tato varianta.

„Od začátku jsme tak pracovali na tom, abychom dokázali zajistit pro toto utkání jiný stadion v rozumné vzdálenosti," uvedl předseda představenstva Tomáš Hůlovec.

V tomto ohledu nám vyšla vstříc 1. HFK Olomouc, která souhlasila s tím, že zápas s Baníkem budeme moci sehrát na jejím stadionu v Holici, za což jim jako klub děkujeme.

„Bohužel jsme, i přes intenzivní snahu, nenašli s Baníkem shodu na termínu, který by odsouhlasili. Z toho důvodu jsme byli nuceni zachovat původně nahlášený termín utkání a hledat stadion s umělým osvětlením. Postupně jsme tak oslovovali kluby, které disponují stadionem s umělým osvětlením a právě Jihlava souhlasila a nabídla nám svůj stadion za velmi vstřícných podmínek k dispozici, za což jí moc děkujeme," dodal předseda představenstva Tomáš Hůlovec.

Naprosto chápeme, že tato varianta není pro fanoušky ani zdaleka ideální, nicméně vzhledem k aktuální situaci se jeví jako jediná možná," řekl Tomáš Hůlovec.

Klub bude hledat cesty, jak fanouškům tuto skutečnost alespoň částečně kompenzovat. Veškeré organizační informace týkající se tohoto utkání přineseme v průběhu týdne.

Utkání se Zlínem

Ve třetím kole letošního MOL Cupu se nám do cesty postaví Zlín. S tím se utkáme v úřednímu termínu, kterým je středa 30. října ve 14:00. Vzhledem k domácímu pořadatelství odehraje Slezský pohárové utkání se Zlínem na hřišti v Dolním Benešově, který poskytuje opavskému týmu své zázemí rovněž v rámci tréninkových jednotek v tomto přechodném období.

„V prvé řadě bych chtěl poděkovat Dolnímu Benešovu za to, že nám umožní na jejich hřišti utkání se Zlínem odehrát. Samozřejmě chápeme, že úřední čas výkopu utkání, který je stanoven na 14:00, není pro fanoušky ideální, nicméně vzhledem k aktuálnímu stavu našeho stadionu a také tomu, že rovněž na Hlučín čeká ve stejném termínu utkání třetího kola MOL Cupu, neexistuje bohužel v dostupném okolí varianta, kde bychom mohli utkání sehrát v pozdějším čase pod umělým osvětlením. Věříme, že i přes brzký výkop utkání si fanoušci cestu do Dolního Benešova najdou," řekl předseda představenstva Tomáš Hůlovec.

V návaznosti na pohárové utkání se Zlínem došlo rovněž k přesunu 15. kola Chance Národní ligy v Jihlavě, které bylo původně na programu v pátek 1. listopadu. Novým termínem je sobota 2. listopadu v 18:00.

Utkání s Prostějovem

Posledním domácím utkáním podzimní části sezóny pak je odložený duel 10. kola Chance Národní ligy s Prostějovem. Ten znovu odehrajeme na Městském stadionu Lumíra Kota v Hlučíně. Utkání je naplánováno na sobotu 16. listopadu na 13:30.

„Jsme rádi, že nám hlučínský klub vyšel vstříc i v rámci tohoto utkání a umožní nám jej odehrát na svém stadionu. Chápeme, že není ideální stadiony neustále střídat, nicméně v aktuální situaci je to jediné možné řešení. I proto jsme rádi, že jsme schopni většinu utkání sehrát na stadionech, které jsou v těsné blízkosti Opavy a věříme, že si fanoušci najdou cestu a dorazí nás podpořit, stejně jako při utkání s rezervou Slavie,“ dodal Tomáš Hůlovec.

Přehled zbývajících podzimních utkání.


sdílet