První týden úklidových prací je za námi

20. 9. 2024
Redakce

Hned v pondělí započaly na stadionu úklidové práce. Do práce se vrhli nejen pracovníci technického úseku, kteří na stadionu trávili i více než dvanáct hodin denně, ale také zaměstnanci z kanceláří, trenéři A-týmu, B-týmu, mládežnických kategorií a také hráči od A-týmu až po mládež. Nepostradatelnou součástí pak byli také fanoušci, kteří hned v pondělí dorazili ve velkém počtu a zapojili se do celého procesu.

Co vše se během týdne stihlo a jak se posunula situace v areálu stadionu?

Již během pondělního dne se podařilo odstranit většinu bahna z přízemí budovy a také vystěhovat většinu poničených věcí. V dalších dnech pak již byly zajištěny také kontejnery pro svoz odpadu a pokračovaly úklidové práce nejen v útrobách stadionu, ale také v jeho areálu a na hale, která bylo bohužel rovněž poničena.

„Zvládlo se neskutečné kvantum práce. Když si vzpomenu, jak stadion a areál vypadaly v pondělí dopoledne, kdy jsme se na něj poprvé po ustoupení vody dostali a jak vypadá teď, je to neskutečný pokrok. Ale stále jsme teprve na začátku dlouhé cesty," uvedl předseda představenstva Tomáš Hůlovec.

V průběhu pátečního dne se pak v areálu začaly pohybovat také bagry, které pomáhaly s odstraňováním nánosů bahna a jeho svozem mimo areál na určená místa. Tyto práce pak budou pokračovat také v pondělí. V pondělí pak také začne vysoušení některých místností a také oklepávání omítek.

„Nánosy bahna jsou skoro pryč, ale teprve nyní můžeme začít přesněji mapovat rozsah škod a plánovat další práce. Zároveň nesmíme zapomenout, že musíme udržovat v chodu sportovní část a zajistit tedy hráčům náhradní zázemí a tréninkové podmínky. Zároveň aktuálně řešíme i to, jak a kde odehrajme zbývající domácí zápasy," pokračoval Hůlovec


INFORMACE PRO FANOUŠKY

„V první řadě bych chtěl ještě jednou poděkovat všem, kdo se od pondělí podílejí na odklízení nejhorších nečistot. Ať jsou to zaměstnanci klubu, hráči a trenéři všech kategorií, kteří se zapojili do úklidu a v neposlední řadě také fanoušci, kteří dorazili ve velkém počtu hned v pondělí. Práci nám ulehčila i podpora některých partnerů, kteří nám pomohli sehnat tolik potřebnou techniku. Ať jsou to již kontejnery, bagry, či elektrocentrály. Bez toho by šly práce daleko pomaleji," dodal Hůlovec.

O víkendu se práce na stadionu na chvíli zastaví, jelikož někteří ze zaměstnanců mají pod nánosy bahna stále i svůj majetek, případně majetky svých blízkých a vyrazí tak pomáhat také jinam. Z toho důvodu bychom vás tímto rádi požádali, abyste o víkendu do areálu stadionu nechodili.

Nicméně již v pondělí ráno se práce rozjedou nanovo a budeme znovu rádi za vaši případnou pomoc. Zejména pak s vybavením, které je stále složitě k sehnání. V případě, že byste nám uměli pomoci zajistit například vysoušeče nebo či menší kango (elektrické sekací/bourací a vrtací kladivo), kontaktujte nás prosím v průběhu víkendu na mailu sfc@sfc.cz či sociálních sítích.

Ještě jednou děkujeme!

INFORMACE K TRÁVNÍKU

„Stav trávníku bohužel nevypadá moc dobře. Zatím je na trávník zákaz vstupu. Musí se počkat až trávník i bahno na něm vyschnou a teprve pak na něj technika může vjet a začít bahno odstraňovat. V pondělí přijede i odborník s chemickou laboratoří, abychom přesně znaly stav trávníku a zároveň věděli, jaké nečistoty se dostaly i do podloží. Nicméně se obávám, že trávník bude na kompletní výměnu," řekl předseda představenstva Tomáš Hůlovec.

Klub aktuálně řeší, kde sehraje zbývající domácí utkání v rámci podzimní části. Jasno by mělo být začátkem příštího týdne.


sdílet