Po vítězném poháru nás čeká Žižkov

Předevčírem
Redakce

Na Slezský čeká duel na půdě žižkovské Viktorie. Duel 11. kola Chance Národní Ligy je na programu v sobotu 28. září od 10:15.

Po dlouhé a vynucené přestávce se opavští vrátili do zápasového kolotoče utkáním druhého kola MOL Cupu, kdy vyjeli k zápasu do třetiligového Strání. Soupeř z jihu Moravy se ukázal jako velice houževnatý protivník, který se Slezským držel krok celé utkání. O postupu do třetího kola rozhodnul až gólem v nastaveném čase Papalele. V utkání si navíc odbyl svou soutěžní premiéru odchovanec Josef Blatný.

Žižkov vstoupil do nové sezony poněkud rozpačitě, když si v úvodních třech kolech připsal dvě venkovní remízy s Varnsdorfem a béčkem olomoucké Sigmy. Úspěšně nedopadlo ani úvodní domácí představení, ve kterém padl s Líšní 1:4. Výběr trenéra Nikla se tak první výhry dočkal až ve čtvrtém kole, kdy na domácím stadionu přetlačil Prostějov 3:0. Hned poté zvládl i další domácí zápas, tentokrát s Táborskem. V posledních utkáních ještě žižkovští dokázali přidat dvě remízy a s celkovým ziskem deseti bodů drží aktuálně devátou příčku ligové tabulky.

Tým doznal značných změn. Citelnou ztrátou pro pražský klub byl bezpochyby odchod brazilského záložníka Bernarda Rosy, který po konci hostování zamířil zpět do Pardubic. Stejný osud potkal také Pavola Bajzu, který se vrátil do Hradce Králové. Spíše než ztráty však pod vysílačem počítali posily. Tou nejzvučnější byl útočník Tomáš Necid, který po konci smlouvy v pražských Bohemians zamířil právě do Viktorky. Z libereckého Slovanu Pražané získali útočníka Dominika Gembického a z Příbrami pak posilu do brankoviště v podobě Matěje Melichara.

Tomáš Necid se nového angažmá zhostil se ctí, když je se šesti vstřelenými brankami nejlepším střelcem týmu a zároveň také nejlepším střelcem celé ligy. O tuto pozici se však dělí s chrudimským Látalem.

Poslední tři vzájemné střetnutí dopadly dělbou bodů. To úplně poslední hrané na stadionu žižkovské Viktorie pak skončilo 1:1, kdy o konečné remíze rozhodl v 71. minutě Jakub Přichystal.

Utkání 11. kola Chance Národní Ligy je na programu v sobotu 28. září od 10:15 na stadionu FK Viktoria Žižkov.


sdílet