Přes Strání do dalšího kola MOL Cupu

25. 9. 2024
Redakce
FC Strání
0:1 (0:0)
Slezský FC Opava

Statistiky

Branky: 90. Papalele

ŽK: 37. Hruboš, 54. Silnica - 48. Rezek, 79. Helešic, 82. Omale

FC Strání

Nemrava – Adeyemi (46. Michalec), Haša, Holík, Hruboš, Matúš (46. Hapal), Miklovič, Nomilner (46. Kičin), Řihák, Silnica, Švrček

Slezský FC Opava

Richter – Helešic, Kozák (75. Blatný), Lehoczki, Málek, Mootoo, Mužík (57. Čejka), Omale, Ondráček, Papalelé, Rezek (75. Haitl)

Utkání druhého kola MOL Cupu přineslo tuhý boj, který nakonec v nastaveném čase zlomil Papalele. Opavští tak postupují do dalšího kola.

První šanci utkání si vypracovali opavští, když v deváté minutě dostal míč do běhu Papalele. Ten si jej navedl do středu, ale jeho dravý průnik zakončením neskončil. Včasným návratem totiž situaci vyřešil jeden z bránících hráčů. V 17. minutě se dostal do vápna Málek, ale ani jeho průnik zakončením neskončil. Celou situaci se snažil dohrát Papalele, který ještě hlavičkoval odražený míč. Ani jeho hlavička však neskončila mezi třemi tyčemi. Ve 21. minutě se už síť branky Strání rozvlnila, ale zakončení z kopačky Papaleleho bylo jen z ofsajdu. Opavští zvyšovali svůj tlak a v rozmezí dvou minut se Rezek dostal do dvou velikých šancí. V jednom případě však netrefil bránu a v tom druhém ho vychytal brankář Strání. Ve 41. minutě naservíroval Rezek Ondráčkovi míč před otevřenou bránu. Jeho střela však mířila až příliš nad.

Vstup do druhého poločasu vstoupili lépe hosté, kteří si v 50. minutě vypracovali šanci. Střela Michalece ale mířila jen vedle opavské svatyně. Opavští se vzali svou aktivitu zpět a v 60. minutě za to vzal Papalele. Jeho první střela skončila na břevně. O minutu později se aktivní Papalele dostal k zakončení znovu a tentokrát z toho byl rohový kop. Ten Málek kroutil přímo do brány a chyběl jen kousek k nádherné brance. Strání si v 76. minutě vytvořila nebezpečný závar a řadu šancí. Všechny ale dokázala opavská obrana v čele s brankářem Richterem odvrátit. Utkání pomalu mířilo do prodloužení, ale s tím se nechtěl smířit Papalele, který v nastaveném čase rozhodnul o postupu Slezanů.

sdílet