Dorostenci z U19 a U17 zvládli zápas se Zlínem

8. 4. 2024
Redakce

Devatenáctka si v dramatickém utkání poradila se Zlínem. Nakonec ji nemusely mrzet ani dvě neproměněné penalty. Sedmnáctka pak Zlínu nadělila sedmičku. Trenér Swiech však stále viděl nedostatky.

Slezský FC Opava U19 - FC Zlín U18 2:1 (1:1)

Branky: Hendrych, Šrek - Chytil

ŽK: Kokeš, Mrovec, Strnadel, Endrych - Pacik, Žabčik, Tomaštík

Opava: Kramář, Hendrych Vít, Hejhal, Buchta, Cileček (62. Pecník), Hendrych Kryštof, Kokeš, Šrek, Vladař (81. Mrovec), Blatný (73. Strnadel), Pawlik (62. Endrych)

Zlín: Husták, Dobeš, Komárek (66. Vavřík), Hellebrand, Pacik (73. Soboliev), Hodulák (66. Hošťálek), Chytil, Malenovský (73. Dvořák), Žabčík, Tesař, Tomaštík (66. Navrátil)

,,Utkali jsme se s velmi dobrým protivníkem, který nás potrápil hlavně v brejkových situacích. Hned v prvním poločase nás jednou zachránila tyč a podruhé brankář Kramář. Také je důležité říct, že jsme neproměnili hned několik šancí a tomu bychom se měli do budoucna vyvarovat, jinak by nás to mohlo mrzet. Druhá půlka už byla v naší režii a nebýt dvou neproměněných penalt, mohl být závěr utkání mnohem klidnější," uvedl po zápase trenér U19 František Metelka.

Slezský FC Opava U17 - FC Zlín U16 7:2 (2:0)

Branky: Jančík, Bolík, Jančík, Prohászka, Jašek, Jašek, Jašek - Šmédek (pen.), Šmédek

ŽK: Gebauer - Uhlíř, Pozzi

Opava: Brindžák, Novotný, Gebauer (20. Bolík), Kropáček (60. Tkaczyk), Prohászka (69. Faldýn), Jančík, Šlupina, Oravec, Brož (60. Masopust), Kožík, Kramář (69. Jašek)

Zlín: Slavík, Šnajdárek, Navrátil, Veselý (77. Psota), Šmédek, Uhlíř, Gřešák (67. Hlava), Jakeš (67. Dressler), Sotolář, Štuler (55. Kozáček), Pozzi

,,Podali jsme nejslabší výkon od začátku sezóny. Byli jsme pomalí v kombinaci, propadali jsme v osobních soubojích a paradoxně jsme tentokrát z každé nebezpečné situace na útočné polovině dali gól. Musím uznat, že tentokrát jsme soupeři dovolili minimálně šest čistých gólových příležitosti, které buď neproměnili nebo nás podržel gólman. Jediným pozitivem je, že opět se nám povedlo vstřelit sedm branek, jinak náš výkon byl slabý," nešetřil i po výhře kritikou trenér Jakub Swiech.

Související fotogalerie

sdílet