Souboj s rezervou Baníku nepoznal vítěze

Předevčírem
Redakce
Slezský FC Opava
0:0 (0:0)
FC Baník Ostrava B

Statistiky

ŽK: 79. Blecha - 43. Jackuliak

Slezský FC Opava

Richter – Haitl, Lehoczki, Srubek, Hýbl (84. Whiffen) – Čejka (67. Rezek), J. Málek (67. Mužík), Ondráček, Blecha, Rataj (62. Papalele) – Kozák

FC Baník Ostrava B

Kubný – Krupička, Měkota, Temel, Munksgaard – P. Jaroň, Šudák, Komljenović (90. Ogbu), Fomba (65. Chvěja), Holaň – Jackuliak (80. Kašpárek)

V utkání s rezervou ostravského Baníku, v jihlavském azylu, nepadla branka, a tak si oba týmy rozdělily po bodu.

Oťukávanou z úvodních minut jako první rozetnul svým centrem z hloubi pole hostující Temel, který sice svůj pas původně směřoval na nabíhajícího Jaroně, avšak míč se snesl o trochu dále a po nepříjemném odskoku od země nakonec musel zasahovat opavský brankář Richter. Na první střelecký pokus se čekalo až do 25. minuty, kdy se ke střele z velké dálky odhodlal hostující stoper Měkota. Jeho pokus však letěl vysoko nad a branku opavského golmana tak neohrozil. Prvních třicet minut nabídl hlavně boj o střed hřiště, což názorně ukázal svým skluzem, nejprve ostravský Krupička a hned následně i Hýbl, který do souboje přijel taky ve skluzu a vybojoval pro opavský tým alespoň aut. V 29. minutě se po centru dostal k odraženému míči ostravský záložník Šudák, který na hranici šestnáctky nic nevymýšlel a zkusil napálit míč na bránu. Stejně jako v případě Měkoty však míč letěl pouze na tribunu, kterou okupují domácí fandové. První větší šanci ke skórování si nakonec ve 34. minutě vypracovala domácí Opava. Po rozehrané standardce vrátil, na zadní tyči stojící Čejka, míč do ohně, kde Rataj následně přiklepl míč Srubkovi na střelu z první. Pokus opavského stopera však dokázal Kubný zpacifikovat. V útoku ostravského Baníku dnes operuje slovesnký dlouhán Jackuliak, který od první minuty zatápí opavské obraně. Svou postavu dokonale využil i v 38. minutě, kdy se dostal v těžké pozici do zakončení v pádu a vybojoval pro svůj tým rohový kop. Z následného rohu se pak urodila největší šance zápasu. Prudká hlavička Temela z malého vápna otřásla opavským břevnem. Následoval ještě závar před brankovou čarou, kterému se však domácí ubránili. Hned vzápětí využil odraženého míče Fomba, který napřáhl z dálky, pavský brankář Richter však míč vyškrábl zpod břevna na další roh. Konec poločasu se nese v ostravské režii. Další skvělý zákrok si musel opavský Richter připsat po střele nejlepšího hostujícího střelce, Komljenoviće. Výstavní střelu holandského záložníka však pozorný Richter vyrazil.

Druhý poločas začal stejně jako skončil ten první. Zmatky před opavskou bránou, které vyvrcholily po Komljenovićově sklepnutí pod sebe bombou Munksgaarda z několika metrů. Dánský středopolař však zasáhl přímo do obličeje domácího Ondráčka. Je vyrovnáno na střely do brankové konstrukce. Domácí útočník Kozák si naběhl mezi stopery na výborný centr Málka a hlavičkoval do pravé tyče, která zachránila bezmocného Kubného. Ani výborný centr z pravé strany hřiště od Čejky nedokázali domácí využít. Míč si sice našel na zadní tyči Rataj, v krkolomné pozici však nedokázal míč usměrnit. V druhém poločase se obraz hry razantně změnil a iniciativu přebrala domácí Opava. O další zajímavý pokus se postaral střídající Papalele, který z velkého vápna střílel pod břevno, ovšem míč letěl doprostřed brány, což byl pro Kubného pouze rutinní zákrok. Další střelu zhruba z 20 metrů si připsal opavský Rezek, i v tomto případě však míč z jeho kopačky letěl pouze do Kubného náruče. Střídající Mužík se teď může držet za hlavu, po centru Rezka měl na noze jasný gól, jenže snad i jeho samotného na malém vápně překvapilo, že k němu míč přes klubko hráčů propadl a míč nedokázal usměrnit za záda Kubného. První vážnější šanci hostů v druhém poločase má na svědomí Jaroň, jenž vyslal tvrdou střelu pod břevno. Tu však opět pokryl skvěly Richter. Další velkou šanci měl na noze domácí Rezek, který se zmocnil volného skákavého míče a nastartoval přímočarý výpad na bránu, bohužel i v tomto případě šla rána pouze do dobře postaveného Kubného.









sdílet