Novým trenérem A-týmu je Tomáš Zápotočný

3. 6. 2024
Redakce

A-tým SFC vstoupí do soutěžního ročníku 2024/25 s novým trenérem, kterým se stal Tomáš Zápotočný. Ten v pondělí s klubem podepsal dvouletou smlouvu s roční opcí.

Tomáš Zápotočný naposledy působil v českobudějovickém Dynamu, kde skončil v prosinci minulého roku. Předtím působil někdejší český reprezentant v Příbrami, jejímž je odchovancem. U A-týmu středočechů působil od listopadu 2021. V sezoně 2022/23 dokázal Příbram dotáhnout na první místo druholigové tabulky, přičemž následně zamířili již ke zmiňovanému budějovickému angažmá.

Tomáš Zápotočný má za sebou také bohatou hráčskou kariéru, když v rámci české nejvyšší soutěže působil zejména v Liberci, pražské Spartě a Příbrami. Dvě sezony strávil také v italské Sérii A, kde oblékal dres Udinese a vyzkoušel si také angažmá v tureckém Besiktasi Istanbul. V dresu Liberce, Besiktase a Sparty si pak vyzkoušel také Evropskou ligu, respektive i jejího předchůdce, Pohár UEFA.

,,S příchodem Tomáše Zápotočného získáváme mladého a ambiciózního trenéra, který je znám vysokými nároky na hráče jak po fyzické, tak po taktické stránce. Chceme se prezentovat náročným a ofenzivním fotbalem, a to vize Tomáše stoprocentně splňuje," uvedl na adresu nového trenéra místopředseda představenstva Martin Latka.

,,Tým musí zapracovat zejména na finální fázi a začít dávat více gólů. To byl obrovský problém nejen v loňské sezoně. Zároveň věříme, že Tomáš dokáže zúročit i své bohaté zkušenosti a předat je zejména mladým hráčům, jejichž rozvoj je jednou z našich priorit," dodal Martin Latka.

,,Ohromně se těším do práce tady v Opavě. Když se řekne Opava, tak mě jako první napadnou skvělí fanoušci a krásný stadion, na který jsem vždy hrozně rád jezdil. Jako hráč jsem byl vždy hodně emotivní a kladl si jen ty nejvyšší cíle. To stejné mám jako trenér," uvedl ve svém prvním vyjádření nový trenér Tomáš Zápotočný

První exkluzivní rozhovor s novým trenérem přineseme během odpoledne.


sdílet