Matěj Helešic přichází na roční hostování

26. 6. 2024
Redakce

Sedmadvacetiletý záložník Matěj Helešic přichází z Pardubic na roční hostování.

Kmenový hráč Pardubic, za které naskočil celkem do 41 ligových utkání, naposledy oblékal dres pražské Dukly, které na jaře pomohl k postupu do první ligy. V jejím dresu zapsal devět druholigových startů, ve kterých vstřelil jeden gól a nastoupil také ve čtvrtfinále MOL Cupu, právě na opavském stadionu. Na tom již působil celkem dvě a půl sezony, přičemž ve žlutomodrém dresu za tu dobu nastoupil do 71 utkání, ve kterých zaznamenal 14 branek.

,,Jsme rádi, že se nám příchod Matěje podařilo dotáhnout. Přináší kvalitu a máme díky němu více variant na levou stranu hřiště. Navíc tady již působil, takže opavské prostředí dobře zná a my tak věříme, že jeho adaptace bude rychlá a bude pro tým přínosem," uvedl místopředseda představenstva Martin Latka.

,,Jsem spokojený s tím, jak to dopadlo, s trenérem Zápotočným se navíc znám a byl jsem s ním v kontaktu. Doufám, že tady navážu na své poslední opavské angažmá. Pro mě osobně je navíc příjemné se vrátit do prostředí, které znám a ve kterém se mi dařilo. Hlavně jsem rád, že jsem zdravý, protože jsem loňskou sezonu končil se zraněním. Zatím jsem zvládl všechny kondiční testy a vše vypadá dobře," vyjádřil se ke svému příchodu Matěj Helešic.

Matěji, ať se ti daří!


sdílet