Slezský v Bystrici remizoval

29. 6. 2024
Redakce
FK MŠK Považská Bystrica (SVK)
2:2 (0:1)
Slezský FC Opava

Statistiky

Branky: 21. Blecha, 88. Zelenka

Slezský FC Opava

Hafera (46. Babka) - Haitl, Šrek (72. Zelenka), Baloun, Hýbl - Sochor, Omale, Blecha, Zelenka (46. Vladař), Kim - Ligač (46. Blatný)

Třetí přípravné utkání sehrál Slezský v Považské Bystrici. S domácím MFK remizoval 2:2.

Hned na začátku utkání se po pravé straně prodral do šestnáctky jeden z domácích hráčů, nicméně opavská obrana byla pozorná a nedovolila mu odcentrovat. Začátek zápasu pak byl plný nepřesností na obou stranách a do první dobré šance se tak opavští fotbalisté dostali v sedmé minutě, když po pěkné kombinaci na levé straně hřiště centroval Hýbl, nicméně Haitl mířil nad. Domácí odpověděli ve dvanácté minutě, kdy po centru z pravé strany nepřesně zakončovali na zadní tyči. O několik minut později se pak musel předvést Hafera, když vyrážel nepříjemnou střelu na roh. Ve 21. minutě pak na polovině hřiště převzal míč Blecha, udělal s ním nějakých pětadvacet metrů a krásnou střelou do levé šibenice poslal opavské do vedení. Následně zahrozili také domácí, kteří měli možnost přímého kopu ze střední vzdálenosti, nicméně Hafera si s ním bez problému poradil. Na druhé straně pak opavští předvedli pěknou akci, kterou domácí fotbalisté zastavili jen za cenu faulu, nicméně Blecha poslal přímý kop mimo bránu. V závěru poločasu si domácí vytvořili tlak díky sérii rohových kopů a v úplném závěru pak vyslali na Haferu dvě zajímavé střely, se kterými si nicméně opavský brankář poradil. Do kabin tak Slezský odcházel s jednogólovým vedením.

Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí, kteří byli aktivnější a díky gólům ze 49. a 53. minuty dokázali otočit skóre. Opavští fotbalisté se mohli dočkat vyrovnání v 61. minutě, kdy se po dobrém napadání Šreka a Omaleho dostal do zakončení Blatný, ale z hranice šestnáctky přestřelil. Vzápětí pak na druhé straně pálili nebezpečně také domácí. Opavští si s blížícím se koncem zápasu vytvořili optický tlak, ze kterého dokázali nebezpečný přímý kop Blechy, který musel domácí brankář vyrážet na rohový kop. Následně se po krásné kolmici za obranu dostali do šance také domácí, ale Babka domácího útočníka skvělé vystál a jeho šanci zneškodnil. V 87. minutě pak opavští rozehráli nakrátko roh a po pěkné kombinaci se dostal ke střele Vladař, jehož střelu zastavil před brankovou čárou jeden z obránců a z následná dorážka mířila nad. V 88. minutě se ale opavským hráčům již podařilo vyrovnat, když se prosadil Zelenka. Ve zbytku utkání se již nic nestalo a zápas tak skončil remízou.

sdílet