Kategorie U12 ovládla mezinárodní turnaj v Hranicích

26. 6. 2024
Redakce

Po oslavách titulu ve své soutěži se mladší žáci z kategorie U12 o víkendu vydali na mezinárodní turnaj do Hranic, který nakonec i celý ovládli.

,,Na závěr sezóny jsme se po mistrovských oslavách vydali na kvalitně obsazený turnaj do Hranic. Tam se střetly převážně týmy hrající nejvyšší soutěže v kategorii U12, a to jak u nás, tak i v zahraničí. Nejen kluky, ale i rodiče musím pochválit, jak k celému průběhu turnaje přistoupili. Za mě to byla ukázková reprezentace našeho klubu. Celou dvoudenní spanilou jízdu za prvenstvím jsme si společně užili. Kluci měli obrovskou podporu na tribuně, kdy je podporoval hlasitý fanouškovský kotel, což vedlo k mnohdy až heroickým výkonům na hřišti. Kluci turnaj zvládli i po herní a fotbalové stránce, když přehrávali většinu svých soupeřů. Moc mě těší, že jsme dokázali v každém zápase ukázat naši herní tvář přenést věci z tréninků do hry. Odehráli jsme těžké zápasy, obzvlášť ve vyřazovací části, s týmy, se kterými se často nestřetáváme a kluci si tak ověřili své dovednosti. Vítězství v turnaji pak byla pro všechny pomyslná třešnička na dortu. Musím všem ještě jednou poděkovat, jak hráčům, trenérům, tak i rodičům a vyzdvihnout naši kolektivní práci v závěru celého ročníku," uvedl k vítězství v turnaji trenér Adam Černohorský.

Sobota, skupina D:
Slezský FC Opava - Nitra (SK) 4:0
Slezský FC Opava - Topolčany (SK) 4:1
Slezský FC Opava - Tempo Praha 2:0
Slezský FC Opava - Hodonín 0:1

Neděle, vyřazovací část:
Čtvrtfinále: Slezský FC Opava - Mladá Boleslav 2:2 (penalty 1:0)
Semifinále: Slezský FC Opava - Kosa Konstancin (PL) 2:0
Finále: Slezský FC Opava - Zlín 1:0

Nejlepší střelec turnaje: Kevin Kubín

Soupiska: Beneš, Halška Novotný - Lupa, Hertel, Tomeček, Kalus, Adamišin, Křištof, Škultéty, Stuchlík, Chmel, Syslo, Suzanski, Petlach, Kubín, Žákovský, Ferenz, Zbořil, Pospíšil, Latoň, Grajciar, Ruský, Chlubný Vajda.

Trenéři: Adam Černohorský, Daniel Schrom, Patrik Jaroš

,,Byla to pro nás dlouhá sezóna plná změn, ať už herním či hráčským pojetím. Kluci zažili poprvé tu pravou fotbalovou sezónu, ať už s pravidelnými víkendovými zápasy, výjezdy a podobně. Museli jsme se potýkat s přechodem na větší hřiště a myslím si, že jsme to zvládli na jedničku. Kluci pochopili silné stránky našeho herního systému. Jsem rád, že jsme se prezentovali jako tým, který se nebojí hrát fotbal a snaží se soupeře přehrávat, což nám v konečné tabulce soutěže zajistilo celkové prvenství. Na celé sezóně mě však trochu mrzí, že někdy nedokážeme správně nastavit hlavu, z čehož pramení výpadky ve hře. Ty se například projevily na finále Planeo Cupu. Celkově však za sebou máme velmi povedenou sezónu, zhodnotil průběh celé sezóny trenér Černohorský.




Související fotogalerie

sdílet