Slezský má na programu další dva přípravné duely

27. 6. 2024
Redakce

Během dvou dnů čekají opavské fotbalisty hned dvě utkání. Nejprve se v pátek odpoledne utkají s polským Podbeskidzie Bielsko-Biala, v sobotu je pak čeká výjezd na Slovensko, kde se utkají s Považskou Bystricou.

V úvodním utkání letní přípravy si svěřenci trenéra Tomáše Zápotočného připsali remízu 1:1 s rezervou Sigmy Olomouc. Nyní je čekají souboje se zahraničními soupeři.

S Podbeskidzie Bielsko-Biala v pátek na hřišti v Dolním Benešově

Druhý týden letošní přípravy zakončí opavští hned dvěma zápasy. V pátečním souboji narazí naše mužstvo na polského soupeře Podbeskidzie, který v loňské sezóně obsadil 17. místo v polské druhé nejvyšší soutěži, což pro klub znamenalo pád o patro níže. Polský klub započal přípravy na novou sezónu 20. června, a tak se bude v pátek jednat o jejich první utkání v letním přípravném období. Opavští se s Podbeskidzie v rámci přípravy střetli už jednou, a to v sezóně 2020/2021, když ještě oba celky působily v nejvyšších soutěžích svých zemí. Tehdy se hrálo na hřišti Bielsko-Biala a o osudu utkání rozhodl jediný gól, který vstřelil právě pateční soupeř.

Přípravné utkání s Bielsko-Biala má výkop v pátek 28. června v 16:00 na hřišti v Dolním Benešově.

V sobotu čeká Slezský přípravný zápas na Slovensku

V rámci druhého přípravného utkání čeká na Slezský duel s Považskou Bystricí, tedy mužstvem které působí ve druhé slovenské lize a v posledním ročníku obsadilo konečnou pátou pozici. Považská Bystrica vstoupila do své přípravy utkáním s Prostějovem, ve kterém hanáckému celku nakonec podlehla 2:0. Za poslední dvě sezóny se proti sobě obě mužstva postavila hned dvakrát, když v obou případech byl úspěšnější klub ze Slezska.

Duel s Považskou Bystricou má na soupeřově hřišti výkop v sobotu 29. června v 11:00.


sdílet