Slezský remizoval s Bruk-Bet Termalica

2. 7. 2024
Redakce
Slezský FC Opava
1:1 (1:1)
Bruk-Bet Termalica

Statistiky

Branky: 5' Helešic - 2' Wolski

ŽK: 90. Hýbl

Slezský FC Opava

Richter – Hýbl, Janoščín (65. Baloun), Vincour, Helešic (46. Málek), Omale (81. Kim, 85. Blecha), Blecha (81. Whiffen), Čejka (81. Vladař), Ondráček (65. Haitl), Rezek (46. Rataj), Mužík (46. Kozák)

Bruk-Bet Termalica

Chovan – Kasperkiewicz, Biedrzycki, Putivsev – Zaviskyi, Hilbrycht, Dombrovskyi, Karasek, Wolski – Trubeha, Fassbender

Opavští si připsali další remízu v přípravě na novou sezonu. Ofenzivní výkon přetavil v branku jen Matěj Helešic v páté minutě utkání.

Utkání začalo v nevídaném tempu, kdy se skóre měnilo hned ve druhé minutě. Termalica se hned v úvodu utkání dokázala dostat do vedení, a tak byli na tahu opavští. Ofenzivní prapor zvednul v páté minutě Matěj Helešic, který za to vzal z hranice vápna a křížnou střelou vyrovnal skóre utkání. Útočný kolotoč se na chvíli zastavil a na další ofenzivní akci si diváci museli počkat až do 21. minuty, kdy se do míče opřel Ondráček. Jeho dalekonosná střela však atakovala pouze síť za polskou bránou. Ve 33. minutě Termalica opět vystrčila růžky a proti střele z bezprostřední vzdálenosti musel zasahovat až Richter. O chvíli později se do výborné šance dostalo duo Ondráček, Helešic. Celou akci do téměř odkryté brány zakončoval druhý jmenovaný, ale díky výborného obranného zákroku jednoho z hostí míč v síti neskončil. Poločas tak skončil remízou 1:1.

V poločase se ke svému prvnímu startu v opavském dresu po svém návratu dostal také Libor Kozák. Rošádu v sestavě pro druhý poločas pak dokončili Hafera, Málek a Rataj. Ve druhém poločase se o první rozruch postarali opavští, kteří zahrávali rohový kop v 53. minutě. Ten na přední tyči výborně prodloužil Rataj a Čejkovi chyběl jen krok k tomu, aby poslal Slezany do vedení. Z dalšího rohu z 61. minuty už gól visel ve vzduchu. Na přední tyči se nikým nehlídaný objevil Vincour, který svou hlavičku ale nedokázal umístit mezi tři tyče. Opavští postupně utahovali smyčku a nepouštěli Termalici na svou polovinu. V 71. minutě se krásnou individuální akcí blýsknul Rataj. Ten naservíroval míč před bránu nabíhajícímu Kozákovi, ale obrana dokázala včas zareagovat. Rataj se uvolnil také o minutu později a opět hledal Kozáka před bránou. Ten se však k zakončení nedostal. Spravit chuť si mohl dát v 74. minutě, kdy si našel hlavičku před bránou. Brankář Termalice však dokázal reflexivním zákrokem poslat míč na rohový kop.

sdílet