Slezský čeká poslední domácí utkání přípravy

17. 2. 2023
Redakce

OPAVA - Slezský čeká další přípravné utkání. Soupeřem SFC tentokrát díky nemoci Třince bude třetiligový FC Hlučín. Přípravné utkání je na programu v sobotu 18. února od 9:30 na umělé trávě v Kylešovicích.

Slezský v rámci soustředění v Rakousku sehrál dvě přípravné utkání. Nejprve se střetl s druholigovým Grazerem AK, se kterým padl 0:3 a zapsal tak první prohru v přípravě. Ve druhém zápase si pak fotbalisté Slezského FC poradili s ambiciózním třetiligovým DSV Leoben 3:1. V utkání se dvakrát prosadil Jakub Yunis a jeden gól přidal Tomáš Rataj. Do obou zápasů navíc zasáhli navrátilci po zranění Yunis, Macháček, Rychlý a Kopečný.

S Hlučínem se Slezský utkal naposledy v přípravě na jarní část sezony 2021/2022, kdy v Kylešovicích prohrál 1:3. Jedinou branku SFC v utkání vstřelil Adam Rychlý.

Hlučínu v aktuální tabulce MSFL patří druhá příčka za vedoucí Kroměříží. Na postupovou pozici ztrácí pouhé dva body. Střelecky tým táhne šestigólové duo Smékal s Moučkou. V průběhu podzimní části navíc zapsal úspěch v MOL CUPu, když nejprve dokázal na domácím hřišti porazit druholigovou Líšeň. V dalším kole si pak vyšlápl na posledního českého mistra, Viktroii Plzeň, kterou porazil 3:2 a vypadl až v osmifinále na hřišti pražských Bohemians 1905.

V přípravě na jarní část sezony sehrál Hlučín doposud dvě přípravná utkání. S Karvinou remizoval 2:2 a s Třincem 0:0.

Přípravné utkání v Kylešovicích je na programu v sobotu 18. února od 9:30.


sdílet