Osmnáctka porazila Uničov, šestnáctka prohrála o gól

13. 5. 2024
Redakce

Osmnáctka v souboji třetího se čtvrtým dokázala přehrát Uničov, jindy suverénní šestnáctka si připsala překvapivě druhou prohru v sezóně.

SK Uničov U19 - Slezský FC Opava U18 0:1 (0:0)

Branky: 54. Geryk

ŽK: 41. Bittner, 70. Vorlický, 90. Běhal, 90. Vláčil - 80. Sedláček, 86. Panyla, 90. Nováček, 90. Závěšický

Uničov: Kropáč - Šembera, Vojtek, Melicherík (75. Vláčil), Bittner (82. Mykolenko), Běhal, Kovář, Šimek, Ptáčník, Vorlický, Sedlář (86. Spurný)

Opava: Martinák - Kovalčík, Nováček, Patyk, Gebauer (88. Závěšický), Panyla, Strnadel (77. Dědík), Sedláček, Glazar, Kysilko (27. Geryk), Baar (77. Maculík)

,,V prvním poločase byl Uničov lepším týmem. Byli přesní v kombinaci a vytvořili si řadu brankových příležitosti. My jsme byli všude později, neměli jsme dobrý pohyb. Naše přechodová fáze byla hodně nepřesná. O poločase jsme změnili rozestavení a udělali jsme par taktických změn. Prvních dvacet minut druhého poločasu bylo z naší strany velice dobrých. V defenzivě jsme byli agresivnější a rychle jsme dostupovali soupeře. V útoku jsme udrželi spoustu míčů. Vytvořili jsme si tlak a podařilo se nám vstřelit branku. Po brance jsme se trochu zatáhli a hrozili jsme hlavně z protiútoku. Kluci ze sebe vydali všechny síly a podařilo se nám zápas udržet, zaslouží pochvalu. Ke konci zápasu nás opět podržel brankář Martinák. Dnes nevyhrál lepší a šťastnější tým," uvedl k utkání trenér Petr Zapalač.

SK Uničov U17 - Slezský FC Opava U16 3:2 (2:0)

Branky: 13. Bittner, 40. Ptáčník, 84. Zámečník - 66. Hladký, 73. Stareček

ŽK: 12. Kuruc, 16. Knybel - 16. Stareček, 74. Hladký, 90. Tihelka

Uničov: Wiedermann - Knybel, Hönig, Jahn, Kunc, Kostelný, Šléška, Vebr, Kuruc (77. Polášek), Ptáčník (46. Pařil), Bittner (46. Zámečník)

Opava: Bernatík - Lazar, Šejda (46. Halfar), Mac, Slanina, Vincker (46. Vychodil), Stareček, Richter (46. Hladký), Závěšický, Dobiáš (46. Tihelka), Masopust

,,Tahle porážka hodně mrzí, protože si za ní můžeme sami velmi laxním prvním poločasem. Soupeř byl agresivní a soubojový, když k tomu připočteme špatný terén, to vše nahrávalo soupeři. Nicméně první poločas byl z naší strany špatný. Druhý poločas jsme soupeře nepustili za půlící čáru a vyrovnali. Ve snaze zápas vyhrát a ne hrát na remízu, jsme ale bohužel inkasovali a prohráli. Klukům jsem říkal, že tohle je čeká příští rok každý zápas, ale ještě s lepšími protihráči. Kluky chci pochválit za druhý poločas a zároveň povzbudit do další práce, protože je třeba nastartovat další sérii," okomentoval zápas trenér Sedlář.


sdílet