Šestnáctka si v posledním kole s chutí zastřílela, osmnáctka remizovala

10. 6. 2024
Redakce

Svěřenci trenéra Sedláře z kategorie U16 si v posledním utkání sezóny proti Vsetínu zastříleli a zpříjemnili si tak oslavy titulu. Osmnáctka ve vyrovnaném zápase nakonec urvala remízu a uhájila tak konečné čtvrté místo v tabulce.

Slezský FC Opava U18 - FC Vsetín U19 1:1 (0:1)

Branky: 74. Panyla - 35. Filgas

ŽK: Kovalčík, Panyla - Kusák, Miklaš

Opava: Kašný - Kovalčík, Nováček, Patyk, Gebauer, Sedláček, Glazar, Kysilko, Kropáček (83. Jašek), Geryk, Maculík (46. Panyla)

Vsetín: Tomek - Švagera, Kusák, Leckéši, Konečný, Miklaš, Vrána (78. Ptáček), Cabras, Filgas, Filák, Zezula

,,V posledním zápase sezony jsme předváděli kvalitní mezihru, a to jak v obranném, tak ve středním pásmu. Hráči byli silní na míči a hledali si volné prostory. Brzdila nás ale špatná finální fáze k tomu, abychom vstřelili branku. Chybělo mi víc sprintových náběhu za obranu nebo lepší výběr místa v šestnáctce. Soupeř se po standardní situaci dostal v poločase do vedení. Ve druhé půli se oba týmy dostali do několika velkých šancí. Nam se podařilo vyrovnat po hezké akci Kropáčka s Panylou. Měli jsme pasáže, kdy jsme soupeře zamkli před vápnem a dokonce jsme sahali i po vítězné brance, ale gol se nám vstřelit nepodařilo. Hráčům i trenérům chci poděkovat za celou sezonu," řekl k utkání trenér Petr Zapalač.

Slezský FC Opava U16 - FC Vsetín U17

Branky: 7. a 16. Stareček, 32. Hladký, 42. a 88. Halfar, 47. a 64. Jašek - 66. Kročil

ŽK: Hladký

Opava: Bernatík - Vincker (58. Poláček), Šejda, Mac, Hladký (46. Jašek), Lazar, Stareček, Masopust, Halfar, Dobiáš, Balint

Vsetín: Ptáček - Pavlačka, Zicha, Králík, Janota, Hořanský (67. Sedlák), Jašek (67. Jurík), Kročil, Mikláš (77. Dronek), Kurtin (58. Dobeš), Gerhardt (58. Mičian)

,,Krásné zakončení velice úspěšné sezóny, krásné akce, krásné góly, zkrátka výborný přístup kluků. Musím všechny pochválit za celou sezónu, kde se prezentovali fotbalovostí a sebevědomím. Pevně věřím, že se stejně budeme prezentovat i příští rok v lize," uvedl trenér Sedlář.


sdílet