Slezský doma padl s Vlašímí

18. 3. 2023
Redakce
Slezský FC Opava
0:1 (0:1)
FC Sellier & Bellot Vlašim

Statistiky

Branky: 26. Smejkal

ŽK: 23. Vala, 90. Vágner, 90. Solomon

Slezský FC Opava

Číž - Helebrand (46. Ščudla), Janoščín, Tsykalo, Kadlec (84. Dostál) - Bílek, Omale, Whiffen (46. Hranoš), Šigut, Kopečný - Yunis

FC Sellier & Bellot Vlašim

Vágner - Vilotič, Solomon (90. Janda), Raymond, Křišťan - Rigo, Smejkal (66. Horský), Suchan, Musil, Vala - Svoboda (80. Biegon)

O P A V A - Slezský své druhé domácí představení nezvládl a s Vlašimí padl 0:1. Jedinou branku utkání vstřelil ve 26. minutě Smejkal.

Slezané do utkání vstoupili aktivně. Hned ve čtvrté minutě si vypracovali rohový kop, který zahrával Kadlec. Jeho exekuce však k ohrožení branky nevedla. Vlašimským dělalo problém zejména rychlé a důrazné dostupování opavských hráčů. Slezané díky tomu získávali územní a herní převahu. Ta však troskotala na finální přihrávce. Ve 26. minutě přišel trest v podobě přetaženého centru Vlašimi, který dokázal zakončit za záda Číže Smejkal. Slezský tak prohrával 0:1. Ve 36. minutě se do zajímavé akce dostal Kopečný po kombinaci se Šigutem. Kopečný se dokázal uvolnit kličkou, jeho centr na první tyč však obrana Vlašimi zneškodnila. O minutu později si oba hráči role vyměnili. Kopečného nahrávka Šigutovi ale byla nepřesná, a znemožnila tak jeho zakončení. V samotném závěru poločasu mohl skóre srovnat Helebrand. Jeho hlavička však jen o pár centimetrů minula branku Vágnera. Slezané tak do kabin odcházeli s jednogólovým mankem.

Do druhého poločasu vstoupila lépe Vlašim, která těžila z opavských nepřesností. Opavská obrana tak v úvodních minutách čelila vlašimskému tlaku. Opavští měli svou příležitost ve 48. minutě, kdy Omale viděl nabíhajícího Šiguta. Vzápětí se o slovo přihlásili opět hosté. Nejprve pláchl Solomon, který ještě nahrával nabíhajícímu Rigovi. V 62. minutě pak unikal tváří v tvář Čížovi Svoboda. I na jeho kličku však opavský brankář vyzrál, a udržel tak opavské naděje na vyrovnání. Největší šanci na vyrovnání ve druhém poločase měl v 74. minutě Kadlec. Ten se opřel do odraženého balónu a vyslal prudkou střelu k pravé tyči brány. Vágner však stačil konečky prstů vytlačit míč na tyč od které se míč svezl mimo. V 79. minutě dokázal Šigut po autovém vhazování přesně odcentrovat na dobíhajícího Ščudlu. Jeho zakončení ale Vágner dokázal vyrazit mimo tři tyče. V 86. minutě se po zisku míče dostal do úniku Ščudla. Ten centrem hledal nabíhající duo Yunis, Hranoš. Jeho centr však letěl až příliš vysoko. Další situace si opavští nevytvořili a poprvé na jaře prohráli.

sdílet